CBB Ermelo krijgt nieuwe uitstraling

Verbouw bibliotheek Ermelo

  • Locatie
    Ermelo
  • Oplevering
    najaar 2019
  • Opdrachtgever
    CBB Ermelo

Het was nodig de verbouwing en restyling van CBB in Ermelo. Het pand was in een verouderde en vervuilde staat. In samenwerking met Architect Buro Holdijk heeft Bestisol een geheel gerenoveerd en geïsoleerd pand opgeleverd.

Van een somber en verouderd pand

Het gebouw waarin de christelijke bibliotheek voor blinden en slechtzienden in Ermelo zit gevestigd was in een verouderde staat. Bij aankomst viel de oude en lage en sombere entree direct op, maar ook het resterende was toe aan een flinke opfrisbeurt. Geen visitekaartje voor deze prachtige organisatie. CBB gaf ons het vertrouwen om er een representatief en goed geïsoleerd gebouw van te maken.

Naar een geïsoleerd en hedendaags gebouw

Bestisol heeft het volledige pand opnieuw geïsoleerd en gestyled. De laagbouw is voorzien van Trespa bekleding en de hoogbouw van speciale witte Kingspan aluminium cassettes. Daarnaast hebben we nog verschillende aluminium lamellen geplaatst. De buitenkant van het pand wordt nu gekenmerkt door een luxe en hedendaagse uitstraling.

In de zomer maanden kan men gebruik maken van automatische gestuurde zonwering.

Automatische schuifdeuren

De deuren van de entree zijn vervangen door automatische schuifdeuren met luifel. Zo voorziet CBB meer in de behoefte van hun doelgroep. Een gebruiksvriendelijke toegang zonder enig deurcontact.

Verbouw binnenwerk

Naast de vele verbouw werkzaamheden buiten, hebben we binnen ook het nodige werk verzet. De bestaande receptie is aangepast en alle bestaande kozijnen zijn voorzien van nieuw schilderwerk. Een lichte en frisse werkomgeving is het resultaat.

 

Uw pand ook laten stylen?

Is uw bedrijfspand ook toe aan renovatie of isolatie? Wij helpen u graag met het uitwerken en realiseren van uw verbouwplannen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact