Nieuwe lichtstraat en kozijnen Boaz-Jachinschool

  • Locatie
    Elspeet
  • Oplevering
    Zomer 2020
  • Opdrachtgever
    Buro Holdijk en Bleijenberg bouw & onderhoud

De Boaz-Jachin is een basisschool in hartje Elspeet. Begin 2020 startte een grootscheepse renovatie van de dorpsschool. Omdat een deel van het gebouw een rijksmonument is, was dit best een uitdaging. Ook onze hulp werd ingeroepen.

Een ontwerp met grote dakruiten

In opdracht van Buro Holdijk en Bleijenberg bouw & onderhoud maakten we een moderne lichtstraat tussen het bestaande monumentale hoofdgebouw en het bijgebouw. Een ontwerp met grote dakruiten. “De detaillering was best complex, want we wilden het geheel zo slank, zo licht mogelijk houden”, legt Erik Hulleman uit. “De lichtstraat moest ook beloopbaar zijn, voor het geval de kinderen een bal op het dak schieten. Vanzelfsprekend gebruikten we overal veiligheidsglas.”

Een entree met veel glas en aluminium kozijnen

De leerlingen kregen tijdens de werkzaamheden – van begin januari tot de zomervakantie van 2020 – les in noodlokalen, vlak bij de school. Zo konden zij ongestoord leren en wij ongestoord aan hun school werken.

De ontworpen lichtstraat moest aansluiten op de nieuwe toegangspui: een entree met ook veel glas en aluminium kozijnen in een speciale kleur. Hulleman: “De aansluiting van de donkerbruine kozijnen van de entree op de lichtstraat was door de bijzondere hoeken precisiewerk. Het sluit nu perfect op elkaar aan.”

Transparant en eigentijds gebouw

Inmiddels is de school weer volop in gebruik. Door de nieuwe kozijnen, de glazen pui én de lichtstraat is het een transparant en eigentijds gebouw geworden. Een fijne plek om te leren en te spelen.

Uw pand ook laten stylen?

Is uw bedrijfspand ook toe aan renovatie of isolatie? Wij helpen u graag met het uitwerken en realiseren van uw verbouwplannen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact